Jdi na obsah Jdi na menu
 

Úspěch na mistrovství ČR

16. 3. 2011

Senzace! Ústí má mistryni republiky v krasobruslení

Ústí nad Labem – Před dvěma roky náhle zemřel první trenér talentované krasobruslařky Petry Satkové. V kabině nastalo ticho, ale potom rozdělanou práci převzala jeho sestra Renata Ptáčková.

Novopečená mistryně republiky Petra Satková.
Novopečená mistryně republiky Petra Satková.
Autor: DENÍK/Miroslav Vlach

Šikovná dívenka Satková se slzami v očích slibovala, že první pořádnou medaili věnuje Richardovi Stezkovi, který ji naučil pořádně bruslit. Po dvou letech celá hoří, když popisuje radost z vítězství.

„Brácha mě doma přivítal slovy: alespoň někdo u nás vyhrává. Radost mám velikou, ale to je teprve začátek. Obhajoba bude mnohem těžší,“ uvědomuje si talentovaná závodnice.

Vedle ní stojí usměvavá trenérka Renata Ptáčková a chvěje se jí hlas. „Brácha by měl radost,“ říká.

Černovlasá Petra letos v Českém poháru vyhrála tři z devíti závodů a do Brna jela jako pátá v celkovém pořadí.

Na mistrovství republiky nejmladších žákyň bylo nominováno 24 nejlepších děvčat. Jasnou favoritkou byla Terezka Vykopalová ze Zlína, která vedla závodní pole malých krasavic. Na bednu si ale dělaly zálusk i dvě závodnice z Havlíčkova Brodu Andrea Plachá a Aneta Juhaňáková.

„Petra měla černo-zelenou kombinézu s barevnými flirty. Předvedla rockenroll s názvem Bláznivá ohnivá koule. Nejmladší žákyně jezdí pouze volnou jízdu. Hodnotí se technické provedení, umělecký dojem, choreografie a bruslařská dovednost. Petra zajela velmi dobře a přes pád se nebála zařadit dvojitou kombinaci skoků. Dostala celkovou známku 43,06 bodů a čekala na další dvě soupeřky. Obě zajely dobře, ale dost opatrně a to rozhodlo. O jediný bod se stala mistryní republiky. Je to veliký úspěch a povzbuzení pro celý kolektiv,“ radovala se maminka talentované závodnice.

„Petra měla velmi dobrou sezonu. Nejlépe zajela na závodech Českého poháru v Mělníku, kde si vytvořila osobák (47 bodů). Do Brna jela dobře připravená a hlavně se nebála riskovat. Favorizovaným Moravankám se rozklepala kolena, když viděly její jízdu. Petra je skutečně velký talent. Slavili jsme dlouho do noci, je to přece první republikový titul,“ jásala trenérka Ptáčková.

Novopečená mistryně České republiky v pondělí už zase trénovala. Možná i proto, aby pro zesnulého trenéra brzy vybojovala další medaili.



 

Mistrovství ČR za Ústecký krasobruslařský klub nereprezentovala jen Petra Satková.

Svými výkony se nominovali i Filip Ščerba v kategorii žáci nejmladší a Veronika Stojková v kategorii žaček mladších.

Nestáli sice jako Petra na nejvyšším stupínku, ale i tak se snažili zajet své jízdy nejlépe jak umí.

Že náš klub reprezentovaly tři děti je velký úspěch.

 

petra_a_filip.jpg Petra a Filip

ukk.jpg celá ústecká výprava

raut_-_vsichni_1.jpg Filip, Petra a maminky

 

reprezentace_ukk.jpg Veronika, Filip, Petra a jejich trenérka