Jdi na obsah Jdi na menu
 

Stříbro na mistrovství republiky

22. 3. 2012

Mladý krasobruslař Filip Ščerba vybojoval stříbro na mistrovství republiky.

20120320-krasobrusleni-scerba-led-2_denik-380.jpg

V loňském roce zazářila mezi dívenkami v kategorii mladší žákyně jedenáctiletá Petra Satková a její první velký titul celý oddíl řádně oslavil. I letošní republiková soutěž krasobruslařských talentů ocenila pracovitost dětí, podporu rodičů a houževnatost trenérů. Do Ústí nad Labem dorazil se stříbrnými vavříny z Brna Filip Ščerba a opět byla v pozadí jeho mimořádného úspěchu trenérka Renáta Ptáčková.

Desetiletý klučina dlouho bojoval o první místo, konkurence však byla mimořádně kvalitní. Na mistrovství České republiky v krasobruslení do Brna odjížděla z Ústí nad Labem malá skupinka. Loňská vítězka Petra Satková přešla do starší kategorie a v silné konkurenci 30 ledových tanečnic obsadila 15. místo. Její kamarád Filip Ščerba se trochu styděl a tak rozhovor částečně obstarala maminka. „Filip nejprve hrál hokej, po roce v sedmi letech přešel na krasobruslení a podle mého názoru udělal moc dobře. Má pružné tělo, hudební cítění, odvahu a hlavně ho to nesmírně baví,“ vypíchla přednosti mladého tanečníka paní Ščerbová.

Momentálně je Filip jediný kluk mezi jedenácti děvčaty a vůbec mu to nevadí. „Na republiku se musí krasobruslař nominovat po absolvování testů a zúčastnit se několika závodů ISU. Syn zajel volnou jízdu skvěle, ale sám cítil, že některé skoky optimálně nedotočil. Jeho největší konkurent zvítězil o dva body,“ upřesnila paní Ščerbová. Své postřehy přidal i stříbrný Filip Ščerba, který odtajnil další ambice. „Krasobruslení mě moc baví. Každý den mám nějakou přípravu, někdy na ledě, jindy v tělocvičně. Příští rok přecházím do starší kategorie, což bude pěkná zabíračka, ale stejně bych jednou chtěl být mistr Evropy. Musím být ještě jistější a prodat to, co umím. Mám skvělou trenérku a bezva holky kolem sebe,“ prohlásil v krátkém rozhovor stříbrný Filip Ščerba.

Zpracoval Miroslav Vlach

ustecky.denik.cz/ostatni_region/mlady-krasobruslar-scerba-vybojoval-stribro-na-mistrovstvi-republiky-20120320.html