Jdi na obsah Jdi na menu
 

Usměvavá Renata Ptáčková bude fandit hokejistům

6. 4. 2012

20120406-krasobrusleni-renata-ptackova_denik-380.jpgÚstí nad Labem - "Nejen já, ale všichni mladí krasobruslaři budou fandit našim hokejistům, aby postoupili do extraligové baráže. Máme značnou tréninkovou rezervu a led potřebujeme k nácviku nových volných jízd," konstatovala úspěšná trenérka malých krasobruslařů.

V loňském roce připravila na republiku skvěle Petru Satkovou a ona přivezla zlato. Letos bodoval ve stejné soutěži další její svěřenec Filip Ščerba. Stříbrná medaile mu slušela. Nadšených trenérů je v mladém sportu stále dost, Renata Ptáčková patří do tohoto seznamu a děti ji milují. Po kreacích na ledě mladí sportovci ještě 30 minut běhali kolem ledové plochy, trenérka Ptáčková je stále sledovala a ještě stačila odpovídat na moje otázky.

Nyní máte v týmu hned dva velké talenty. Jak je motivujete pro úspěch?
Ono to není tak jednoduché, jak to vypadá. Než se dostanete na republikovou soutěž uplyne spousta času, jsou to desítky a stovky tréninkových hodin. Potom stačí jedna malá chyba a je konec. V loňském roce jsme po velmi dlouhé době přivezli mistra republiky. Byla to nádhera a Petra si to užívala. Brno, Ostrava, Praha, najednou přijede dívenka z Ústí a všem vypálila rybník. Letos dlouho bojoval v Brně o titul Filip, rozhodly dva body. Oba mladí sportovci jsou zdravě ctižádostiví a to je dobře. Společně vybíráme hudbu, společně pracujeme na choreografii, já potom požaduji plné nasazení na ledě a žádné ulejvání. Oba to respektují a chtějí vyhrávat. Soupeři jsou kvalitní a bez tvrdé dřiny je neporazíte!

Jedna sezóna skončila, druhá začíná. Pracujete na nové volné jízdě?
Přesně tak. Od ledna do konce března jsme vybírali hudbu, nyní je sestříhaná do finální podoby. V sobotu začínáme s přípravou sportovní části. Samozřejmě , že větší konkurenci má Petra, ale Filip do toho jde stejně odpovědně. Je opravdu dobrý a letos byl vybrán do výběrového soustředění v Kravařích. Společně uděláme všechno proto, aby jsme do Ústí zase přivezli nějakou další medaili. Kdyby byly dvě, tak bych se vůbec nezlobila.
Rozhodovat budou opět skoky, proto bude náročná letní příprava. Gymnastika, balet, atletika, posilování, tanec. Litry potu, někdy i nějaká ta slzička. Když vydržíte, může přijít i úspěch. Pochvalu zasluhují i rodiče, kteří plní sny svých dětí a to je moc krásná věc.

Ústecké krasobruslení má skvělou trenérku, kterou nám závidí i Praha.

Zpracoval Miroslav Vlach

http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/usmevava-renata-ptackova-bude-fandit-hokejistum-20120406.html